Le temps d’explorer

Places to visit & things to do

Chimay

Er was eens… een prinsendom in het zuiden van Henegouwen – in La Botte de Hainaut. Verscholen in het adembenemende Pays des Lacs ontdekken we het minder gekende pareltje van de Ardennen: Chimay! Ga op stap in en rond Chimay, bezoek de leukste plekken and let the fun begin!

Het kasteel van Chimay

Het imposante kasteel van Chimay neemt je zo’n duizend jaar terug mee in de tijd! Van de indrukwekkende oprijlaan tot het eeuwenoude interieur met marmeren vloeren: de rijkelijke allure hangt hier nog steeds in de lucht. Deze plek ontdekken, doe je gemakkelijk met een virtuele gids. Ga je liever voor de full experience? Pik een film, concert of toneelstuk mee in het prachtige, historische theater. Of waag je aan een spannende Chimay Escape Room in de kelders van het kasteel. Brrr…

De Abdij van Scourmont en Espace Chimay

De bekende trappistenbieren en -kazen proeven op de plaats waar die gemaakt worden? Dat is een must! Bezoek de historische kerk, verdwaal in de idyllische tuin en keer via een mooie boswandeling terug naar Espace Chimay, waar een heerlijke bier- en kaasdegustatie op je wacht. Of kies voor één van de vele gerechten waar de bekende streekproducten in verwerkt worden. Up to you!

Tip: ontdek je graag alle geheimen van de bier-en kaasproductie? Pik dan zeker de interactieve Chimay Experience mee. De kids kunnen zich na de wandeling uitleven in de grote speeltuin die vlak aan het zonneterras is gelegen.

Lompret

Lompret is een prachtig dorpje dat zich in een meander van de L' Eau Blanche verschuilt. Ga je dit piepkleine dorp verkennen? Combineer je uitstap dan zeker met één van de wandelingen in en rond Lompret. Een lunch of diner in Restaurant L’Eau Blanche, langs de oevers van de rivier, zal je dagtrip compleet maken.

Viroinval

In de Viroinval vind je Nîmes: één van de mooiste dorpjes in Wallonië, omringd door kalkheuvels. Absoluut een bezoekje waard! Laat je meenemen doorheen het oude centrum van Nîmes, langs de L' Eau Noire, via de oude watermolen tot aan het prachtige park met waterspeeltuin (én pedalo). Om natuurlijk het indrukwekkende natuurfenomeen Fondry des Chiens – bovenop het plateau – niet te vergeten! Die plek kun je bereiken via verschillende wandelingen of met de wagen tot bovenaan de parking. Krijg je geen genoeg van Viroinval? Ga dan zeker ook voor deze activiteiten:
- Kanovaren en kajakken
- Mountainbike
- Grottes de Neptunes
- Karting des Fagnes
- Stoomtrein van de 3 valleien – Mariembourg
- Downhill Park

Montagne de Reims
Chimay tasting
Chimay tasting

De Aquascope van Virelles

Natuurgebied De Aquascope biedt een perfecte mix van toerisme, natuurbescherming en educatie. Via een uniek ontdekkingsparcours langs observatieposten (zowel boven als ónder het water) leer je alles over de fauna en flora van de mooiste vijver van Wallonië.

Wil je enkel genieten van het prachtige uitzicht op de vijver, met een drankje of een kleine snack? Dat kan ook! Let wel: betreden op eigen risico. Want met de grootste en allerleukste speeltuin in de regio willen de kids hier niet meer weg! Een boeiende uitstap voor het hele gezin, makkelijk te combineren met een van de vele wandelingen die vertrekken vanuit Virelles.

Mountainbiken & wandelen

Mountainbiken en wandelen in en rond Chimay, dat staat gelijk aan een onvergetelijke ervaring te midden van de adembenemende natuur van de Belgische Ardennen. Ontdek de prachtige bossen, glooiende heuvels en schilderachtige paden, die perfect zijn voor zowel avontuurlijke mountainbikers als rustige wandelaars.

Les Lacs de l’Eau d’Heure

De grootste stuwdam van België, ligt aan Les Lacs de l’Eau d’Heure. Hier vind je 5 meren en 5 dammen die een gigantische hoeveelheid van onze stroom opwekken. Plan zeker een rondleiding met een gids die je meeneemt vanop de hoge uitkijktoren tot in de spectaculaire ondergrondse galerij. Graag een portie adrenaline? Die vind je óp en rond de meren. Je kan er onder andere waterskiën, wakeboarden, suppen, lasershooten, ontsnappen uit escape rooms, klimmen in de verschillende hoogteparcours en sliden van de kabelbanen over het meer. Ga je liever voor een next level experience? Boek dan een luchtdoop met helikopter of zweefvliegtuig in de Aerodrome.

Reims

Ervaar de finesse van champagne tijdens een proeverij in Reims, het hart van de Champagnestreek. Bezoek enkele van de vele wijnhuizen, achterhaal de geheimen van de champagneproductie en geniet van smaakvolle proeverijen. Hier duik je in exclusieve wijnkelders en ontdek je ook minder bekende juweeltjes. Culinaire én culturele hoogtepunten? Yes! Vergeet niet het culturele erfgoed van Reims te verkennen, met als ultieme blikvanger de majestueuze Kathedraal Notre-Dame, een UNESCO-werelderfgoed.